Abordarea Stericycle în eliminarea corectă a produselor farmaceutice

Stericycle adoptă o abordare multiplă pentru a ajuta unitățile medicale și comunitățile din jurul acestora să asigure eliminarea adecvată a medicamentelor și să reducă posibilitatea deturnării acestora sau a abuzului de substanțe medicamentoase.

Pe lângă consultanța de specialitate pentru o mai bună respectare a reglementărilor și evaluarea riscurilor privind deșeurile farmaceutice, colegii noștri de la Stericycle Environmental Solutions au dezvoltat o modalitate relativ simplă, însă foarte eficientă, de colectare selectivă a medicamentelor expirate sau nefolosite și a dispozitivelor medicale uzate – Suita de returnare a produselor farmaceutice și a dispozitivelor medicale, constând în Chioșcurile și Plicurile Autoadresate de Colectare a Medicamentelor.

Plicurile Autoadresate  reprezintă o opțiune sigură și convenabilă pentru populație de a elimina medicamentele neutilizate sau expirate prin umplerea unui plic pre-adresat cu până la 250 gr. de deșeuri farmaceutice. Plicul  poate fi lăsat la orice unitate poștală de pe teritoriul Americii. În mod similar, Chioșcurile de Colectare a Medicamentelor amplasate în farmacii, spitale și sediile unor instituții oferă posibilitatea de eliminare anonimă a medicamentelor expirate sau nefolosite într-un loc sigur din comunitățile respective.

În mai puțin de un an, programul a împiedicat ajungerea a peste 70 de tone de deșeuri farmaceutice în sistemele de canalizare și la depozitele de deșeuri locale.

În vara anului trecut, Suita de returnare a primit Premiul “Cel mai bun produs al Anului” la Premiile pentru produse și proiecte de mediu. Programul  recunoaște excelența în produsele și serviciile ce oferă companiilor beneficii energetice și de mediu și în proiectele implementate de companii prin care s-a contribuit la o dezvoltare durabilă și s-a sporit profitabilitatea.

Mai multe despre program aici:https://www.environmentalleader.com/products_of_year/stericycle-environmental-solutions/