Charles Alutto, președintele grupului Stericycle, vorbește despre oportunitățile de creștere ale companiei în 2018

De curând, publicația internațională de mediu Waste360 a stat de vorbă cu Charles Alutto despre serviciile oferite de companie, managementul conformității și despre cele mai importante oportunități de creștere ale grupului.

Timp de mai bine de 25 de ani, Stericycle a crescut constant în diferite sectoare: strategii pentru eliminarea în siguranță a deșeurilor medicale și a documentelor confidențiale; training-uri pentru soluțiile de conformitate; comunicare; protejarea brand-urilor; alte servicii și produse specializate.

Sub conducerea lui Charles Alutto, CEO și președinte al Grupului Stericycle din ianuarie 2013, compania a crescut atât prin achiziții, cât și prin dezvoltarea ofertei de servicii. Cum 2018 se apropie, Charles Alutto și alți membri din conducerea companiei și-au propus să valorifice mai multe oportunități de creștere, pentru toate domeniile în care activează Stericycle.

Waste360: Cum ajută Stericycle companiile în managmentul conformității, dată fiind apariția continuă de noi reglementări și creșterea numărului controalelor de calitate?

Charles Alutto: De fapt, toate serviciile noastre sunt legate de conformitate, indiferent dacă este vorba despre deșeurile medicale (oferirea de soluții pentru ca acest tip de deșeuri să fie eliminate legal și în siguranță) sau despre a-i sprijini pe clienții noștri în eliminarea documentelor confidențiale.

Există mai multe feluri în care ajutăm companiile să respecte regulile de conformitate. Un exemplu este programul nostru legat de deșeurile farmaceutice, care furnizează spitalelor informații complete despre produsele farmaceutice utilizate. În felul acesta, spitalele învață cum să separe deșeurile farmaceutice în două categorii, periculoase și nepericuloase. De aici încolo, oferim un serviciu de la A la Z, care include containere, colectare, transport și eliminare corectă a ambelor categorii de deșeuri farmaceutice. Serviciul acesta este foarte util clienților noștri în gestionarea unor fluxuri complicate de deșeuri, pentru a nu exista riscul de a afecta mediul.

Waste 360: Care sunt căile prin care Stericycle se asigură că deșeurile medicale, farmaceutice și periculoase sunt eliminate corect?

Charles Alutto: În primul rând, prin furnizarea de informații de profil, îi ajutăm pe clienții noștri să înțeleagă reglementările în ceea ce privește tipurile diferite de deșeuri. Și, cum fluxul tuturor tipurilor de deșeuri este reglementat, o corectă urmărire și o atentă monitorizare a procesului de eliminare joacă de asemenea un rol foarte important în a proteja business-urile.

Șoferii noștri sunt foarte bine instruiți în ceea ce privește transportul materialelor specifice. De asemenea, alte categorii de colegi știu la fel de bine cum trebuie tratate și eliminate aceste materiale. Pentru ca întregul procesul să se desfășoare în siguranță și eficient, este nevoie ca angajații noștri să lucreze mereu într-o perfectă coordonare cu sistemele noastre de lucru.

Waste 360: Care sunt provocările și pericolele gestionării deșeurilor medicale și ce face Stericycle pentru siguranța angajaților în timpul serviciului?

Charles Alutto: Stericycle oferă mai multe servicii, dar 90% din încasările noastre provin dintr-un model de business care presupune transport. Din aceast motiv, acordăm o importanță foarte mare siguranței.

În fiecare zi, avem mii de angajați aflați pe drum peste tot în lume. Prin urmare, ne asigurăm mereu că poartă echipamentul necesar și că acesta este în stare bună.

Nu în ultimul rând, suntem foarte atenți și la prelucrarea deșeurilor. Ne asigurăm că tot procesul decurge corect, că echipamentele folosite nu presupun riscuri de contaminare și că oamenii care fac parte din echipele noastre nu sunt expuși la potențiale accidente. Punând întotdeauna siguranța pe primul loc, îi protejăm atât pe angajații noștri, cât și comunitățile pentru care lucrăm.

Waste360: Tehnologia se dezvoltă într-un ritm rapid. Cum utilizează Stericycle noile tehnologii pentru a-și îmbunătăți activitățile?

Charles Alutto: În domeniul transportului, tehnologia ne-a ajutat foarte mult și vom continua să folosim tehnologia pentru a ne îmbunătăți transportul și activitățile pe care le desfășurăm. În ceea ce privește deșeurile medicale, am reușit să integrăm cu succes tehnologii noi și am vrea să ne dezoltăm în aceeași direcție și în domeniul documentelor confidențiale și al deșeurilor periculoase.

În 2018, vrem să investim într-un nou sistem financiar și operațional global. Sistemul ne va ajuta să analizăm mai bine toate datele, în așa fel încât să putem lua cele mai bune decizii de business.

Waste360: Care sunt cele mai importante idei preconcepute legat de deșeurile medicale? Cum reușiți să gestionați temerile care apar în rândul populației?

Charles Alutto: Sincer, foarte puțină lume se gândește la eliminarea deșeurilor medicale, pentru că vorbim despre unul dintre acele servicii esențiale despre care oamenii își imaginează doar că sunt asigurate de cineva, fără să acorde o prea mare importanță acestui fapt. Un exemplu bun sunt pacienții care ajung în instituțiile medicale.

Referitor la ideile preconcepute, sunt în continuare surprins de cât de multă lume din comunitatea medicală își imaginează că toate deșeurile medicale sunt incinerate, în condițiile în care, în ultimii 20 de ani, noi am făcut pași importanți pentru reducerea incinerarii deșeurilor medicale.

Waste360: Care sunt cele mai importante oportunități de creștere pentru companie?

Charles Alutto: În anii următori, vom continua să ne concentrăm și pe creșterea organică, și pe creșterea bazată pe fuziuni și achiziții. Cred că vom face mai multe achiziții mai mici în SUA, Europa și Asia, achiziții de tip tuck-in, cu scopul de a ne consolida diviziile deja existente.

Cât despre creșterea organică, vedem multe oportunități de dezvoltare în diferite sectoare în care activăm: eliminarea documentelor confidențiale; deșeurile periculoase; serviciile de comunicare; deșeurile medicale. Căutăm cele mai potrivite modalități de a crește aceste zone atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

www.stericycle.com